Какво трябва да имате предвид, когато купувате жилище? - Lions Group Real Estate

Our Blog

Latest News in Industry

Какво трябва да имате предвид, когато купувате жилище?

Новини
0

Какво трябва да имате предвид, когато купувате жилище?

Купуването на недвижим имот е сериозна и важна стъпка, която в никакъв случай не трябва да бъде предприемана прибързано и без задълбочено обмисляне на всички фактори. Разбира се, цената и местоположението са основните критерии, според който избираме имот, но те далеч не са единственото нещо, с което трябва да се съобразим.

Инвестицията за закупуване на жилище или друг вид имот е доста голяма и в много случаи се налага купувачите да използват кредит, затова те трябва да бъдат особено предпазливи в избора си и да се съобразят с някои основни неща. Ето какви съвети даваме ние на клиентите , на които им предстои закупуване на недвижим имот във Варна и в цялата страна:

Цена на имота

За мнозина цената на жилището е основен и решаващ фактор. Докато някои хора са склонни да вложат повече средства, макар и част от тях придобити чрез кредит, други предпочитат да инвестират възможно най-малката сума, с която могат да закупят имот, отговарящ на критериите и нуждите им. Клиентите от втория тип са тези ,които търсят жилище за инвестиционни цели .  Някои международни експерти предлагат едно златно правило по отношение на цената на жилището: тя трябва да надвишава два пъти и половина вашия годишен доход. Ние препоръчваме да се възползвате от консултация с професионалист в сферата на недвижимите имоти , който ще ви посъветва и информира правилно , за моментната ситуация и бъдещите тенденции на имотния пазар.

Местоположение и инфраструктура

Местоположението на имота неминуемо оказва влияние върху неговата цена. Ако той се намира в район с добре развита инфраструктура, транспорт, училища, детски градини и магазините, цената му със сигурност ще е по-висока. Препоръчително е да мислите дългосрочно при избор на местоположение. Например, възможно е в момента да нямате деца или пък те да не са в училищна възраст, но след няколко години да ви е нужно училище в близост.

Временно или постоянно жилище

В днешно време мобилността е неизменна част от нашия живот и много хора често сменят града и дори държавата, в която живеят. Обмислете добре какви са плановете ви за бъдещето и според това , къде би било най-доброто място където ще добре да се остановите . Разбира се, покупката на жилище в инвестиция ,което на по-късен етап можете да продадете.

Други кредити и заеми

Голяма част от хората, които купуват жилище, трябва да изтеглят кредит, за да финансират покупката. Затова е препоръчително да планирате финансовата ситуация предварително и да изчистите всички стари задължения. Така по-лесно ще получите желания от вас кредит и условията определено ще бъдат по-изгодни за вас. Друга възможност са партньорските отношения на вашата брокерска компания и техните контакти . Говорим за индивидуалните и преференциални решения които банките могат да предложат за вас ,като техен клиент .

 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *