За третото тримесечие са се увеличили жилищните и административните сгради, както и тяхната площ - Lions Group Real Estate

Our Blog

Latest News in Industry
imot-varna

За третото тримесечие са се увеличили жилищните и административните сгради, както и тяхната площ

Новини
, ,
0

 

През третото тримесечие на годината са се увеличили издадените разрешителни за строителство на административни и жилищни сгради, както и предвидената в тях разгъната застроена площ /РЗП/. Издадените разрешителни за жилищни сгради са 1173, предвидените в тях жилища са 3760 на обща РЗП 489 204 кв. м., показват данните на Националния статистически институт /НСИ/. Издадените разрешителни отчитат 2% ръст, жилищата в тях – 26%, а застроената площ – 24%, спрямо предходното тримесечие.

Разрешителните за строителство на административни сгради са 56 на РЗП 55 508 кв. м. Ръстът на издадените разрешителни спрямо периода април-юни е 75%, а този на РЗП – 134%. В същото време броят на разрешителните за строеж на други сгради бележи 9% спад, а РЗП в тях се свива с 8%.

На годишна база се отчита ръст в издадените разрешителни и за трите типа сгради, като най-голям е той при административните сгради-22%, следвани от жилищните-1.2% и другите сгради-0.8%.

Данните на НСИ показват, че през третото тримесечие най-много разрешителни са издадени за Бургас и Варна, а строителството на най-много сгради е започнало в Пловдив, Варна, Бургас и София.

Текст и снимка  Economy.bg

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *