Защо трябва да наемете професионална агенция за продажба на имот? - Lions Group Real Estate

Our Blog

Latest News in Industry

Защо трябва да наемете професионална агенция за продажба на имот?

Новини
0

Защо трябва да наемете професионална агенция за продажба на имот?

Много хора, на които предстои продажба на недвижим имот, се колебаят дали да използват услугите на професионални агенции или не. Няма еднозначен отговор на този въпрос, но въпреки това специалистите в областта препоръчват да се доверите на брокер. Ето няколко довода в подкрепа на тази теза:

1- Достъп до потенциални клиенти. Вашият имот може да е най-прекрасния в целия град и регион, но потенциалните клиенти няма как да го знаят. Използвайки агенция за недвижими имоти, вие ще имат достъп до многобройни потенциални клиенти, а това значително ще улесни продажбата.

2- Добра реклама. Професионалистите със сигурност знаят как да представят и рекламират вашия имот. Те ще направят качествени снимки, които представят имота във възможно най-добра светлина и ще публикуват обявата в интернет сайтове и печатни издания, за да достигне тя до повече заинтересовани лица. Интересувайте се агенцията колко и какъв ресурс е готова да инвестира в продажбата на вашия имот.

3- Актуална информация за пазара и цените. Брокерите и агенциите за недвижими имоти разполагат с полезна информация за тенденциите на пазара и промяната на цените, с които вие няма как да разполагате. Тези данни са изключително важни за успешна за вас сделка, от която ще имате възможно най-голяма печалба.

4- Добри умения за преговори. Професионалните агенти знаят как да преговарят за цените и условията, а вие едва ли бихте се справили много добре с това. Те са запознати с редица тънкости и имат на свое разположение нужната финансова и правна информация, за да преговарят успешно от ваше име и да защитят вашите интереси.

5- Повечето купувачи също използват агенции и брокери. Работата на агенциите е да намери подходящ купуват за предлагания от вас имот и да намери най-доброто предложение за свои клиенти, които искат да купят имот.Съотношението на купувачите използващи брокер и тези които работят без е 90%-10% , поради зачестилите имотни измами и това те да се чувстват сигурни ,че парите и покупката им са защитени . Разбира се, за тази услуга брокерите взимат комисионна, която е определен процент от стойността на сделката, но е много по-лесно да намерите купувач, ако оставите тази задача на професионална агенция.

6- Продажбата на имот отнема много време и усилия. Трябва да подготвите качествено представяне на имота, да публикувате обяви в онлайн и печатни медии, да преговаряте с клиенти, да осигурявате достъп за оглед, да отговаряте на многобройни въпроси , да съдействате за алтернативни варианти на финансиране и т.н. и всичко това за да достигнете до едва 10% от пълния потенциал на пазара от купувачи . Всички тези задължения, които отнемат много време и усилия, автоматично ще отпаднат, ако се доверите на агенция.

 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *