Закупуване на жилище – кога ? - Lions Group Real Estate

Our Blog

Latest News in Industry

Закупуване на жилище – кога ?

Новини
0

Закупуване на жилище – кога ?

През последните няколко години пазарът на недвижими имоти преживя сериозни промени и сътресения в световен мащаб. Мнозина изгубиха домовете си заради неизплатени ипотечни кредити, но експертите смятат, че въпреки сложната финансова ситуация закупуването на имот все пак е добра идея за много хора и би могло да бъде важна част от една дългосрочна финансова стратегия.

Специалистите прогнозират, че 2014 г. ще бъде по-добра за пазара на апартаменти във Варна и в страната като цяло, тъй като се очаква лихвените проценти по кредитите да бъдат значително по-ниски. Това е голямо предимство за хора със стабилни доходи, които планират да обитават закупеното жилище в продължение на дълги години. Инвестицията в недвижим имот, подпомогната от кредит, може да се разгледа и като дългосрочен спестовен план. След като изплатите кредита, ще разполагате с ваш собствен имот, който неминуемо носи по-голяма стабилност.

Това обаче не важи единствено в случаите, в които купувачите смятат да живеят в жилището . Втора възможност са инвестиционните намерения за хора с относителна инвестиционна стабилност с цел отдаване под наем, именно тогава когато жилището се самоизплаща и след определен период то остава като траен актив. Ето защо ние от Lions Group препоръчваме на нашите клиенти да използват момента в който все още цените се намират в ниските нива и  доходността от наеми е доста по-висока от лихвата на всяка една банка .

Друго предимство на купуването на жилище в работоспособна възраст е, че след пенсионирането си ще разполагате със собствен дом. Това е изключително важно, особено предвид ситуацията в страната и доходите на пенсионерите. Ако например след време не ви достигат средства, можете да продадете имота и да закупите по-малък. Така ще можете да си осигурите по-спокойни старини, като подпомогнете бюджета си с допълнителни средства за посрещане на разходите за здравеопазване, битови сметки и храна.

Разбира се, закупуването на жилище има не само финансови предимства. Много хора искат да имат собствено жилище заради семейния уют, възможността да отглеждат децата си в него и да трупан незаменими спомени.

Собственото жилище не носи приходи или дивиденти и обикновено продажбата му с цел набавяне на средства отнема определено време, затова не е инвестиция, подобна на ценните метали или облигациите. Стойността му зависи от колебанията и промените на финансовия пазар, но в дългосрочен план то може да осигури стабилност и комфорт. Затова покупката на жилище остава най-доброто решение във всеки един пазар , било то низходящ или възходящ .

 

logo - png

Тодор Пастармаджиев
мениджър

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *